Sorteren op
Lees meer
Leerlingen leren hun grenzen aan te geven aan de hand van de 1:2:1 methode. Hierbij hou je rekening met een ander en praat je hem of haar geen schuldgevoel aan.
Opdracht:
De leerlingen krijgen één of meer scenario’s (afhankelijk van hoeveel tijd je hebt) en bespreken in tweetallen hoe ze de 1:2:1 methode kunnen gebruiken om hun grenzen aan te geven.
Leerdoelen:
Lees meer
Deze les laat leerlingen zien waarom het in sociale situaties belangrijk is om zelf te blijven nadenken. Vind ik dit normaal? Wil ik dit eigenlijk wel? Er wordt gekeken naar de positieve en negatieve kant van groepsdruk, een fenomeen waar je, zeker als jongere, veel mee te maken kunt krijgen.
Opdracht:
In groepen van vier bedenken leerlingen mogelijke reacties om onder groepsdruk uit te komen in voorgestelde situaties.
Leerdoelen:
Lees meer
Sociale, emotionele en fysieke grenzen zijn persoonlijk en verschillen per situatie. Door je eigen grenzen te stellen kom je voor jezelf op, krijg je meer zelfvertrouwen, voel je je meer tevreden en ervaar je minder stress. Maar het herkennen én aangeven van je eigen grenzen is niet gemakkelijk.
Opdracht:
De video omschrijft verschillende scenario’s. Na ieder scenario komen er vragen in beeld die klassikaal besproken worden.
Leerdoelen:
Lees meer
Waarschuwing: Deze les gaat over verslaving en kan voor sommigen een lastig onderwerp of een trigger zijn.
Verslaving heeft een diepe impact op iemand en op de omgeving van deze persoon. Deze les behandelt de verschillende fases van verslaving die iemand doorloopt en waaraan verslaving te herkennen is. Ook krijgen de leerlingen handvatten hoe ze iemand in hun omgeving kunnen helpen die verslaafd is.
Opdracht:
Leerlingen schrijven een persoonlijke brief aan hun toekomstige zelf waarin ze worstelen met een verslaving. Ze kiezen zelf een verslaving en bieden zichzelf advies en steun in de brief.
Leerdoelen:
Copyright © 2024 WellBased B.V. - Alle rechten voorbehouden